facebook

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ανακαίνιση κατοικίας & κρίσιμοι παράγοντες!

- Αρχικά n επιλογή μηχανικού για τη μελέτη του χώρου.
Πρέπει να σταθμισθούν οι επιθυμίες και οι ανάγκες του ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη.
Αν δεν ανατεθεί και η επίβλεψη σε μηχανικό, πρέπει πάντα να θυμάστε το βασικό νόμο της αγοράς: n φθηνότερη δουλειά σπανίως είναι η καλύτερη. Όσοι προσπαθούν να κάνουν οικονομία με τον τρόπο αυτόν, συχνά πληρώνουν πολλαπλάσια. Οι κακοτεχνίες κοστίζουν, γι' αυτό οι επιλογές των τεχνιτών και των υλικών πρέπει να προσεχθούν.
- Επόμενη επιλογή είναι του κατάλληλου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης. 
Έτσι εξοικονομείται ενέργεια κατανάλωσης έως και 60% σε σχέση με τις οποιαδήποτε απλές μεθόδους μόνωσης που συνήθως χρησιμοποιούσαν ως τώρα οι κατασκευαστές.
Στη συνέχεια ακολουθεί η εφαρμογή θερμομόνωσης. Η αποτελεσματική εφαρμογή ενός πιστοποιημένου συστήματος στις παλαιές κατοικίες το καθιστά τη μοναδική λύση για την ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμισή της κατοικίας.
Σημειώνεται ότι μια καλή εφαρμογή θερμομόνωσης εξαλείφει τις θερμογέφυρες και προστατεύει το σύνολο της κατασκευής από τις θερμοκρασιακές μεταβολές εμποδίζοντας παράλληλα και την εμφάνιση ρωγμών, εμποδίζει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων υδρατμών με αποτέλεσμα την αποφυγή εμφάνισης του δυσάρεστου φαινομένου υγρασίας και μούχλας.
Η αντικατάσταση κουφωμάτων τα οποία είναι κατασκευασμένα με το σύστημα της θερμοδιακοπής προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για την μόνωση των ανοιγμάτων. Επιπλέον τα κουφώματα θα πρέπει να έχουν διπλά ενεργειακά τζάμια (Low Emissivity).
- Τελευταίο βήμα είναι το κλείσιμο της συμφωνίας.
Οι συμφωνίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η τακτική των συνεργείων είναι να κάνουν χαμηλές προσφορές για να πάρουν τη δουλειά και, αφού την εξασφαλίσουν, στην πορεία των εργασιών χρεώνουν διάφορα έξοδα για δήθεν "extra" εργασίες.
Γι' αυτό κατά τη συμφωνία πρέπει να σημειώνονται οι ακριβείς εργασίες που θα γίνουν και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, πάντα γραπτώς με συμφωνητικά.